Verschillende mogelijke vloerbedekkingen

U zult bij het inrichten van uw ruimtes mogelijk niet alleen het leggen van een laminaatvloer in uw ruimtes overwegen. Naast een laminaatvloer kunt u voor verschillende andere soorten vloerbedekkingen kiezen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een vloerbedekking met tapijt, hout of parket. Van deze vloerbedekkingen lijken het hout en parket op het eerste gezicht sterk op het laminaat. Een groot verschil tussen een houten vloer, een parketvloer en een laminaatvloer is dat een laminaatvloer relatief goedkoop is. Niet alleen de aanschaf van het laminaat kost u minder, ook is het vrij eenvoudig om het laminaat zelf te leggen. Zo hoeft u hier geen vakman voor in te schakelen!

Een ruimte bedekken met tapijt

Ieder type vloerbedekking heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daar waar een laminaatvloer bijvoorbeeld erg goedkoop is, is een tapijt vooral heerlijk zacht. Met een tapijt in uw slaapkamer wordt u iedere dag wakker met het kriebelende tapijt onder uw voeten. Daarbij vormt een vloerbedekking met tapijt een ideale ondergrond voor uw kinderen en huisdieren. Zij zullen immers geen schade aan uw vloerbedekking aanrichten en zich niet snel pijn doen op de zachte substantie. Een nadeel is dat een tapijtvloer relatief moeilijk schoon te houden is. Let er bij het gebruik van tapijt als vloerbedekking goed op dat de kleur van het tapijt aansluit bij het overige interieur binnen uw woning.

Geschikte vloerbedekking vinden

Het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikt type vloerbedekking voor in huis te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de vloerbedekking qua kleur en stijl aan moet sluiten bij het overige interieur in huis. Wanneer het contrast tussen uw vloer en interieur te groot zou zijn, zou dit uw ruimte een rommelige uitstraling kunnen geven. Daarbij wilt u voorkomen dat de vloerbedekking in huis snel beschadigd raakt, bijvoorbeeld door spelende kinderen en huisdieren. Hun nagels en speelgoed kunnen uw vloer ernstig beschadigen.

Meer inspiratie opdoen voor de vloerbedekking van uw woning? Op internet houden veel interieurstylisten een persoonlijke blog bij. Hierop delen zij inspirerende foto’s van de door hen ingerichte ruimtes!