De voordelen van laminaat

Een laminaatvloer kan u verschillende voordelen bieden ten opzichte van andere soorten vloeren. Veel mensen kiezen voor een laminaatvloer om de sfeer binnen hun ruimtes te verbeteren. De houtkleur van het laminaat heeft namelijk een zeer warme uitstraling! Daarbij is het laminaat met verschillende interieurstijlen te combineren. Denk aan laminaat in combinatie met een klassiek interieur, met een moderne inrichting, enzovoort. Er kunnen echter meer redenen zijn om voor een laminaatvloer in huis te kiezen. In dit artikel bespreken we de voornaamste voordelen die een laminaatvloer u kan bieden.

Eenvoudig te onderhouden vloer

Een van de voordelen die een laminaatvloer u biedt is het feit dat een vloer met laminaat heel eenvoudig te onderhouden is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer, waarbij veel meer onderhoud noodzakelijk is. Daarbij is een laminaatvloer veel goedkoper dan een houten- of parketvloer, terwijl de kwaliteit van een laminaatvloer niet veel slechter hoeft te zijn. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van laminaatvloeren zelfs sterk toegenomen. Dit maakt het steeds interessanter om voor dit type vloer te kiezen in uw ruimtes.

Tip: u maakt een laminaatvloer nog goedkoper door deze zelf aan te leggen. Zo hoeft u geen kosten te betalen voor het inschakelen van een timmerman.

Minder gevoelig voor krassen

Ook het feit dat een laminaatvloer minder gevoelig voor krassen is maakt dat veel mensen de voorkeur geven aan een vloer met laminaat. Zeker wanneer u kinderen en/of huisdieren heeft is het erg fijn om een vloer te hebben die krassen tegengaat. Daarbij kunnen er op houten vloeren makkelijker krassen ontstaan dan op een laminaatvloer. Het kost veel moeite om deze weg te werken, omdat het vocht vaak al gedeeltelijk in het hout getrokken is. Met de toplaag van een laminaatvloer is de kans relatief klein dat het vocht in uw vloer trekt.